начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

ОБЯЕНО Е РЕШЕНИЕТО НА КОМИСИЯТА ПРОВЕЛА КОНКУРСА ЗА МЛ. СЪДИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

ОБЯЕНО Е РЕШЕНИЕТО НА КОМИСИЯТА ПРОВЕЛА КОНКУРСА ЗА МЛ. СЪДИ

Мнениеот ВСС » 26 Ное 2003, 21:41

Убедихте ли се, че най-добрите спечелиха.
ВСС

Re: ОБЯЕНО Е РЕШЕНИЕТО НА КОМИСИЯТА ПРОВЕЛА КОНКУРСА ЗА МЛ.

Мнениеот скептик » 27 Ное 2003, 09:53

А дали е така, кой ще ни каже? :-))))))))))))))))))ВСС написа:
скептик

Мнениеот Скептичен » 27 Ное 2003, 10:28

Във всеки случай за ОС Благоевград е класиран и назначен кандидат с успех от дипломата 3 и малко (Ако не ме лъже паметта 3.38). Не съм сигурен, че е по-добър от мен.
За да се убедим, трябва да знаем по какви причини не са класирани хора с по-висок бал от тези, които са класирани. Може би обяснението е в реда на подреждане на желанията при подаване на документите (при конкурса за мл.съдии) и липсата на стаж (при конкурса за съдии).Но всичко това може а се провери, ако се направи справка с подадените документи, а такава ние не можем да направим, така, че ще трябва да се доверим, че най-добрите са спечелили.
Скептичен

Мнениеот gega » 27 Ное 2003, 21:20

Трябва да бъдете сигурни - винаги най-добрите печелят! И най-добрите юристи ги назначават за магистрати! И в България всичко е ОК! „Така е то!”, както обича да казва Гор Видал!
gega

Мнениеот mishony » 28 Ное 2003, 09:38

Не съм много убеден и май наистина "най-добрите" спечелиха
mishony
Младши потребител

Мнениеот mishony » 28 Ное 2003, 09:50

Всичко странно ми напомня на конкурсните кампании за езиковите гимназии...Кандидати от София, "здраво подковани" със съответните протекции, кандидатстват за места в провинцията и след около година се завръща победоносно в софия...е има и изключения....Например в ОС-С. назначената за мл.съдия съвсем случайно е лидер в мл.организация на БСП
mishony
Младши потребител

Мнениеот :-) » 02 Дек 2003, 10:28

Спечелилата местото в Софийски окръжен съд е лидерка на младежката организация на БСП?!?!!
Ай стига, бе - ако е вярно, ми е интересно как ли го е допуснала това да стане шефката на Софийския окръжен Нели Куцкова? :-Р
Че дайте и ние да се помъчим да станем нек`ви лидери на младежки организации на разни политически партии, че и ние да станем съдии...:-) и въобще магистрати.
Стратегически погледнато ми се струва най-изгоден варианта за ДПС - те си търсят гръб сега и за бъдещето в съдебната система и може да се пробваме там:-Р
Я го вижте Р. Владимиров - не е съдия, но и сега като обл. управител, разпореждащ се с много имоти, ми се струва, че НИКАК не му е зуе:-)
:-)

Мнениеот :о) » 02 Дек 2003, 13:09

Относно коменатра на :-):
Когато става въпрос за пари и власт, няма червено и синьо - всичко е интереси :))))
А тази тактика - да се набуташ в политиката за лични облаги (да станеш съдия или прокурор или депутат или т.н.) хората са я измислили и я прилагат отдавна, лошото е, че в България не може да има 8 милиона управници и политици и 8 000 човека народ, който да управляваме. За съжаление :)))))))))
:о)

Мнениеот martareny » 02 Дек 2003, 15:02

При съществуването на такива правила за провеждане на конкурса не е много сигурно, че най - добрите са спечелили. Възможностите за злоупотреби с оценките са много.
Така или иначе, хората са определени и никой нищо не може да направи. Проблемът е много сериозен и не мисля, че подаването на жалби от некласираните кандидати ще променят нещата. Формално ще се приеме от съда, че конкурсът е законосъобразен.
martareny

Мнениеот Dase » 02 Дек 2003, 18:34

Във ВСС се обсъжда проект за промяна на наредбата по която се проведе последният конкурс за магистрати. Не може ,видете ли ,по такъв обективен начин да се провеждат тия конкурси та затова ще го променим пак, та да не може някакви си случайни да заемат местата на Нашите Хора.
Dase

Мнениеот gega » 02 Дек 2003, 20:08

С тази пораженческа позиция нищо и никой няма да се промени. Ако не сте обжалвали конкурса, жалко, защото днес изтече последния ден от 7-дневния срок.
gega

Мнениеот Гери » 02 Дек 2003, 21:14

С един вид ми казвате "сбогом мечти"... и да си адвокатствам вместо да си мечтая за прокуратура :(((( Мислех пролетното време да се пробвам, ако има конкурс... но...

Някой с инфо за "втората вълна" дознателски назначения в Сф.?
Гери

Назад към Конкурси, изпити