начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

НЕ НА ДИСКРИМИНАЦИЯТА

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот senex » 10 Юни 2007, 21:21

Абе Sanex, той законът се нарушава непрекъснато и навсякъде. Това води ли до "изчерпване на темата"?
Ако аз утрепам някого и ме осъдят, това привършва ли темата за посегателствата върху живота?

"Темата" е понятие малко по-обширно от определен казус, така че едва ли точно тая тема се е изчерпала с твоя пост. ;)

Ох, колега, явно не сте разбрали какво исках да кажа.
Имах в предвид, че няма смисъл да се изтъкват неюридически аргументи и да се заяждаме за незначителни неща ( кой колко бил велик), а да говорим за юридически проблем по юридически начин. И не си мислете, че съм имал желанието АЗ точно да завърша темата. Никакъв друг смисъл не съм искал да вложа в думите си, освен този, който се разбира при буквален прочит.
Последна промяна senex на 10 Юни 2007, 21:35, променена общо 3 пъти
senex
Потребител

Мнениеот senex » 10 Юни 2007, 21:24

unicorn_ написа:и да добавя,проста статистика.булшинството от пишещите в тази тема не са завършили СУ.

Като Ви чета писанията, виждам, че (не) съм знаел начина, по който се пише на една дума - "бУлшинството"...
Последна промяна senex на 10 Юни 2007, 21:48, променена общо 2 пъти
senex
Потребител

Мнениеот zar4eto » 19 Юни 2007, 01:19

Темата не е много интересна! И е разгледана много едностранчиво.
За едни гроздето е кисело, а други пък няма с какво да се похвалят освен с това, че са учили в СУ, за което очакват да им се признаят едва ли не благороднически права.
Аз съм студентка по право в УНСС. Никой от семейството ми не е юрист и нямах, ама никакво намерение да уча право. "Бедата" се оказа там, че оставих тате да пише в таблиците с предпочитанията, казах му, че искам финанси и икономика на търговията на първо място, защото съм завършила икономическа гимназия. Той обаче с изненада остановил, че има право в УНСС и така на майтап го написал първо.
Така се случи, че след първо класиране бях пред алтернатива политология в СУ, администрация в ЮЗУ или право в УНСС. И взех, че го записах при това задочно.
До 3 ти курс исках да се отказвам и бях решила, че правото е пълна скука, но тогава започнах в една кантора и взе, че ми стана интересно.
Покрай тая работа се запознах с много студенти от прехваленото СУ и оплютото НБУ и мисля, че всичко е до човек. Има големи глупаци и много способни млади хора, и честно казано това от кой ВУЗ са не играе.
Сега съм към края на следването си и секретарствам в друга кантора просто за повече пари, но не съм се чуствала дискриминирана никога. Даже някои възпитаници на СУ - стажанти като мен са ми споделяли: "Ама ти като за човек не Университета много добре се оправяш" , докато междувременно се запъват да попълнят без грешка някоя данъчна декларация.
Повечето работодатели търсят някой да им свърши работа, а не хора със златни дипломи.
Така, че дори да има някакъв момент на дискриминация, той само следва да амбицира, а не да става повод за безконнечно мрънкане.

А към колежката отворила темата, ако наистина искаш ще успееш няма сила, която да те спре, но подозирам, че след интервюто са прегледали попълнените от теб документи и някои правописни грешки са ги втрещили и за това не са те взели. Колкото и даскалско да звучи това много се набива на очи.
Пък и защо си се насочила точно към банките, там много често е такава скука :wink:
zar4eto
Нов потребител

Предишна

Назад към Конкурси, изпити